HomeFest

  • Description
  • Comments

Noi ne imaginam o harta a Bucurestiului pe care, in loc de institutii, sunt marcate case si apartamente din toate cartierele orasului, care gazduiesc piese de teatru, dans contemporan, filme, workshop-uri si concerte.

HomeFest: ideea

Asta vrem sa facem cu HomeFest, primul festival care aduce teatrul, dansul si muzica in sufrageriile oamenilor. In luna aprilie, intre 12 si 20, HomeFest vine cu arta in spatiul domestic locuit, transforma sufragerii si dormitoare in scene, ofera un bun prilej de a va intilni vecinii si in alta parte decit pe scara blocului sau la piata. HomeFest inseamna cultura de casa!

Noi credem ca a venit momentul sa ne inchidem mai des calculatoarele si sa incercam sa ne deschidem usile pentru intilniri cu cei de langa noi.

HomeFest: ce va fi

Timp de opt zile, locuitorii cartierelor Bucurestiului vor avea ocazia sa sa intilneasca la peste 20 de spectacole, in diverse apartamente puse la dispozitie de locatari care vor sa isi transforme temporar spatiul de locuit intr-unul deschis artei.

Cultura de casa merge dincolo de aceasta prima editie a festivalului. HomeFest, alaturi de alte initiative marca lorgean theatre, isi propune sa schimbe, prin arta, mentalitatea in privinta locuirii in mediul urban.

Vizitati-ne si pe site-ul HomeFest pentru mai multe informatii si noutati: http://homefest2014.wordpress.com/

HomeFest are nevoie de voi pentru a ajunge in cit mai multe cartiere!

Avem deja asigurata o parte din finantare, care face posibila acoperirea costurilor pentru jumatate din cele peste 20 de evenimente pe care ni le-am propus pentru primul festival artistic din sufragerii, dormitoare si bucatarii. Dar, pentru ca HomeFest sa ajunga in cit mai multe dintre casele si apartamentele Bucurestiului, avem nevoie de ajutorul vostru.

Ne puteti sustine alegind din dreapta ecranului recompensa care va suride. V-am pregatit: borcane cu bunataturi, carti cu dedicatii de la autor (initiatorul festivalului), invitatii, calendare, desene personalizate, bruchuri copioase cu noi si cu artistii sau chiar o piesa de teatru oferita la voi acasa, pentru voi si prietenii vostri, in orice zi a anului 2014.

Banii strinsi vor fi folositi pentru a plati artistii, a acoperi costurile de productie, recuzita necesara spectacolelor si a realiza citeva materiale de promovare in cartier (flyere, postere).

Procesarea platii nu ar trebui sa dureze mai mult de cinci minute, dar platforma de plata va cere citeva informatii pentru siguranta tranzactiei.

In cazul in care campania se finanteaza, sustinatorii vor intra in posesia recompenselor pina pe 30 aprilie 2014. Toate detaliile vor fi trimise pe mail fiecarui sustinator in parte. Daca, pina pe 2 aprilie, nu stringem toata suma pentru care am inceput campania, banii tuturor sustinatorilor de pina atunci vor fi returnati.

HomeFest: cine suntem noi

HomeFest este un proiect initiat de lorgean theatre, primul teatru de apartament din Romania. Lansat in 2008 de Jean-Lorin Sterian, lorgean theatre este in prezent un reper al scenei culturale independente romanesti. A gazduit de-a lungul anilor piese de teatru si de dans contemporan, ateliere si experimente artistice, la care au participat, in total, peste 1000 de persoane. In 2014, dupa ce numeroase apartamente, case (chiar si autobuze) au fost transformate in spatii dedicate artei cu ajutorul lorgean theatre, festivalul HomeFest reprezinta continuarea fireasca a experientelor si experimentelor in spatii domestice.

Din echipa HomeFest fac parte Jean-Lorin, Livia si Cristina.

Jean-Lorin este scriitor si dramaturg. A publicat citeva carti de literatura si una despre conceptul din spatele lorgean theatre, teatrul pe care l-a deschis in propria garsoniera din 2008. S-a specializat in raspindirea culturii de casa pe care o recomanda cu incredere tuturor in doze regulate, sub atenta supraveghere a actorilor.

Livia s-a implicat in ultimii opt ani in diverse proiecte de development care sustin inovatia si antreprenoriatul cultural si social. Cu lorgean theatre a interactiontat mai intii in calitate de spectator, apoi de gazda pentru patru spectacole si pesemne ca i-a placut foarte mult de vreme ce acum face parte din echipa.

Cristina a intimpinat publicul si a coordonat evenimente marca lorgean theatre din 2008 pina in prezent, a studiat Artele Spectacolului in Franta si Belgia, a facut parte timp de trei ani din echipa Temps d’images, festivalul de teatru, dans si arta video din Cluj-Napoca si stie sa faca prajituri de casa.

Important

Si daca vreti sa ne cunoastem mai bine, HotNews, Observatorul Cultural, Dilema Veche, metropotam, gingergroup, Tataia, Zona independenta au scris de-a lungul vremii despre lorgean theatre. De bine!

Contactează autorul

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!

SHARE
&
SUBSCRIBE