“De C(e)Taci?”

  • Description
  • Comments

Proiect cultural “DE C(e)TACI?”

Prin proiectul cultural “DE C(e)TACI?” ne propunem sa promovam teatrul de animatie contemporan in peisajul cultural bucurestean si inovatia in acest domeniu ca rezultat al interdisciplinaritatii.

Proiectul presupune implinirea primului vis – realizarea spectacolului pilot “De ce taci? “ un spectacol de teatru dans contemporan, teatru de animatie pentru adulti si multimedia. Spectacolul reprezinta inceputul celui de-al doilea vis – infiintarea Centrului Teatrului de Animatie Contemporan Independent-CTACI

Va mai aduceți aminte?

Papusile sunt alaturi de noi in copilarie. Ne jucam, radem, experimentam, simtim, iubim alaturi de ele. Vine un moment cand uitam aceasta frumoasa relatie si ne aruncam in valtoarea vietii. Noi, artistii papusari, stim cat de frumos este sa continui legatura cu aceasta lume minunata si vrem sa oferim tuturor oamenilor sansa sa retraiasca emotiile simple mijlocind intalnirea cu un vechi prieten.

Primul vis

Spectacolul “De ce taci?” dezvaluie frumusetea vietii printr-o formula noua de teatru care aduce impreuna arta teatrului de animatie pentru adulti, dansul contemporan si arta vizuala. Intalniri, atingeri, gesturi, bucurii si tristeti, sunt aduse in fata publicului prin intermediul celor doi protagonisti atat de indragiti, papusa alba, EVA si talentatul dansator, MOMO, dar si prin alte mijloace la fel de surprinzatoare.

Spectacolul “De ce taci?” vorbeste, fara cuvinte, despre dilemele lumii contemporane, despre identitatea omului de azi, prin mijloace atipice discursului artistic din Romania.

Ce vrem să schimbăm?

Scopul nostru este sa acordam o sansa teatrului de animatie pentru adulti, printr-un spectacol experiment in care artistii papusari impreuna cu artisti din alte domenii: actorie, scenografie, dans contemporan, multimedia, vor creea un dialog si vor pasi pe teritorii inca neexplorate de catre artistii romani.

Cui ne adresăm?

Publicului amator de teatru inovator din Bucuresti care poate deveni repede fidel genului propus si mai ales sustinator (lucru dovedit si de interesul manifestat pentru spectacolele cu papusi supradimensionate ale artistilor independenti straini prezenti in cadrul unor festivalurilor internationale din capitala si din tara).

Studentilor si artistilor papusari profesionisti, precum si intregii comunitati de artisti care vor aborda acest demers ca pe o buna practica. In prezent, absenta unor spatii dedicate, a unor laboratoare de creatie in cadrul unor institutii culturale sau a unui centru de sine statator in care o comunitate de artisti sa ii imbratiseze pe noii veniti, sa le permita sa experimenteze, sa faca o munca de cercetare, sa inventeze noi tehnici de manuire si constructie duce la pierderea unor talente si in timp genereaza involutie.

Al doilea vis

Spectacolul “De ce taci?“ dechide usi si minti catre o comunitate artistica efervescenta, reprezentand o introducere in cel de-al doilea vis al nostru: infiintarea Centrului de Teatru de Animatie Contemporan Independent din Romania –CTACI.

mai multe despre CTACI

CTACI isi propune sa fie un pas inainte in incercarea de a imbunatati domeniul productiilor de teatru de papusi din Romania si poate deveni un model de buna practica si un declic pentru a creste apetitul consumatorilor de teatru din Bucuresti pentru teatrul de animatie pentru adulti.

Pe termen mediu si lung, proiectul poate contribui la dezvoltarea unui mediu cultural, in care oameni de diferite varste si cu experiente diferite lucreaza impreuna, energia artistica si forta cu care aceasta se propaga fiind imense.

CENTRUL TEATRULUI DE ANIMATIE CONTEMPORAn INDEPENDENT este un spatiu de spectacole, un atelier de creat si inventat mecanisme animate si un spațiu in care publicul larg poate participa la toate activitatile aferente productiei spectacolelor de teatru de animatie (ateliere de desen, contructie si realizare papusi si marionete, laboratoare de creatie, repetitii, workshop-uri cu invitati din strainatate). Programul saptamanal va include la inceput un spectacol pentru adulti si unul pentru copii, un workshop pe crearea marionetelor pentru publicul larg si un workshop pentru copii ( terapie, dezinhibare, eliberarea imaginatiei prin arta animatiei). In spatiul de repetiții si atelier se va lucra la un spectacol pe luna ales pe baza concursurilor de proiecte. Centrul va avea diverse activitati adiacente: colaborari cu muzee, teatre independente si de stat, organizare de evenimente pentru companii private. despre noi

Totul a inceput cu un vis al unor artisti papusari: de a pune in scena propriile creatii si de a oferi lumii mesajele si emotiile care o pot schimba. Infiintata in 2011 compania Uninvented Theatre incearca sa dezvolte noi formule de expresie artistica, creand un cadru stabil pentru artistii dornici sa descopere noi posibilitati creative si noi practici de cercetare in domeniul teatrului de animatie pentru adulti si nu numai.

Simplu. Noi.

Ana Craciun – regizor – culege idei din Lumea Ideilor, inventeaza povesti si personaje

Ana Cucuta – artist papusar si asistent de regie – face lucrurile sa se intample

Momo Sanno Peter – coregraf – danseaza in ritmul Lumii

George Simian – artist papusar/multimedia – pastreaza echilibrul personajelor si le proiecteaza o lume

Roxana Mancas – student papusar – aduce o energie noua si proaspata

Ioana Petre – director tehnic – coboara artistii cu picioarele pe pamant

Cristina Adam – coordonator proiect – pune visele pe hartie

Teodor Stefan – PR si comunicare media – entuziasm absolut si magnet pentru prieteni

Cristi Enache – operator video – imortalizeaza amintirile

Important

Deorece ne dorim foarte mult sa implinim un vis, am decis sa folosim banii stransi prin platforma PotSiEu ca un kickstart in productia spectacolui “De ce taci?”.

Contactează autorul

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!

SHARE
&
SUBSCRIBE