Bond’n’Bake

  • Description
Credem că pentru o viață mai bună este necesară o înțelegere globală a lumii în care trăim. Şi ce alt moment mai prielnic pentru a stimula curiozitatea de a descoperi lumea decât copilăria? Cel mai bine este atunci cand un adult este alături de cei mici, explicând necunoscutul pe înțelesul lor.Cartea de bucate Gătește și te-mprietenește conturează mediul propice creșterii prin introducerea în cotidian atât a elementelor de dezvoltare personală cât și a artei vizuale. Rețete scrise sub forma unor povești, ghicitori, ilustrații și pagini pentru amintiri sunt câteva dintre ingredientele prin care se prepară rețeta dezvoltării holistice.Scopul nostru este acela de a stimula relația părinte-copil provocându-i să folosească împreună cartea de bucate interactivă.

Ce dorim să schimbăm

Gătește și te-mprietenește este creată într-o manieră prin care copiii devin atrași de mâncare gustoasă și naturală, care este și usor de pregătit. În același timp părinții descoperă gusturile copiilor lor, și folosesc într-un mod benefic timpul petrecut impreună.
Paginile cărții hrănesc sufletul, mintea și ochii micilor bucătari. Fiecare rețetă conține: interacțiune cu un părinte/adult (întrebări-cheie, pagina cu amintiri), elemente de stimulare cognitivă (înţelegerea rețetei, descifrarea ghicitorilor) și îmbogățire creativă (ilustrații, spații de completat).
Ne adresăm în primul rând copiilor, folosind această carte pentru a dezvolta în ei abilități de comunicare, abilități de relaționare cu adulții, aptitudini culinare sănătoase (nutriție adecvată vârstei lor) și un ochi artistic.
Ne adresăm deopotrivă părinților care iși doresc să întărească relația cu cei mici și să economisească timp în bucătărie devenind astfel modele pentru comunitate.  În fiecare dintre noi sălășluiește spiritul ludic. Dacă faci glume în bucatarie și cauți să cultivi în ceilalți atracția față de nutriția sănătoasă atunci această carte este și pentru tine!

Cine suntem?

Suntem fondatorii asociaţiei Hipocampus, o organizaţie non-guvernamentală, apolitică și pro-socială, care a luat naştere din dorinţa de a conecta ceea ce este deconectat şi împărtăşind viziunea unei societăţi vii în care oamenii construiesc împreună lumea în care doresc să trăiască.În spatele acestui proiect se află:
Ana – psiholog și formator acreditat, coordonator general al proiectului.
Ana are o pasiune pentru copii, din experiența ei putem aminti terapie prin joc și logopedie, asistent-trainer pentru Teatrul Emoțiilor (grup de dezvoltare personală), însoțitor la grădiniță pentru copii autiști.Arabela – suflet implicat activ și voluntar în a crea lumea în care și-ar dori să trăiască, desenator principal al ilustrațiilor Bond’n’Bake. Pe lângă desen, Arabela are o măiestrie deosebită într-ale bucătăriei și o iubire imensă pentru copii. Ca profesie este notar, iar în timpul liber se implică activ în proiecte cu impact asupra societății civile române. Este președinta asociației Hipocampus.Simona – voluntar în comunicare, făptuitor de bine şi coordonator de bugete culinare.Maria – studentă la antropologie, coordonator voluntari. Maria are o pasiune pentru gătit. Dar nu gătit orice… ci „mâncare sănătoasă!”. Îi plac copiii și culorile, natura și poveștile. Ea are darul de a inspira și motiva oamenii din jur.Petre – un înțelept al zilelor noastre, Petre are mereu o pildă în mânecă, un sfat și o încurajare. Mai mult decât atât el este un bun mânuitor al butoanelor, de aceea este coordonator website și IT pentru Hipocampus.Posibile surse de venituri:
• Workshop-uri – DEMO
• Workshop-uri de Dezvoltare Personală
• Vânzarea Cărți
• Vânzarea aplicației online
• Sponsorizări, donaţiiNe dorim ca această carte să devină o unealtă a dezvoltării personale în cadrul familial. Pe de o parte vom avea un câștig din vânzarea cărții și a edițiilor îmbunătățite în format fizic și virtual, a aplicațiilor mobile și a altor produse online (de exemplu căni și farfurii imprimate cu ilustrații Bond’n’Bake, șorț de bucătărie și bonetă de bucătar, făcăleț și lingură de lemn gravate cu personaje ale cărții); pe de altă parte putem obține o sursă de fonduri din organizarea unor sesiuni de dezvoltare personală asistate de psihologi și folosind cartea Gătește și te-mprietenește ca metoda și în acelasi timp temă a întâlnirii. Dezvoltarea personală este marcată de modelarea comportamentului adulților și copiilor prin feedback-ul oferit de către psihologi.

Riscuri

ATENȚIE – Risc mare de distracție!!

Contactează autorul

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!

SHARE
&
SUBSCRIBE