Balul Epocilor la Transylvania History Days

  • Description
  • Comments

Nu fi doar martor la istorie, ci contribuie la modelarea ei! In cadrul THD, ”Balul Epocilor” îți oferă această șansă! Vei dansa împreună cu trupele medievale, vei face poze memorabile cu regi, eroi și dictatori, vei gusta din bucatele epocilor iar experiența de învățare nu se oprește aici.

”Transylvania History Days” (THD) a inventat maşina timpului. După trei zile de activităţi de reconstituire istorică, vă invităm să ne însoţiţi la ultima oprire a acestui festival : ”Balul Epocilor”.

Dacă pe parcursul celor trei zile ale THD, 9,10 și 11 Mai, ați avut ocazia să participați alături de trupele de reconstituire la asalturi, retrageri și staționări de trupe,  Balul Epocilor vă propune o experiență nouă, în care dimensiunea temporală dispare iar istoria te invită să faci parte din ea. Maşina timpului pornește Duminică, 11 Mai, de la ora 18:00 de la vechiul Cazinou din Parcul Central, în Castrum Clus, astăzi Cluj-Napoca. Dansul, muzica, teatrul, ospățul și costumele sunt componentele indispensabile ale ”Balului Epocilor”. 

ISTORIA SE REPETĂ!

Transilvania History Days este la a doua ediție. În 1 octombrie 2013, am organizat prima ediţie a programului “Transylvania History Day”, în colaborare cu Facultatea de Istorie şi Filosofie a Universităţii Babeş-Bolyai. Evenimentul a creat pe strada M. Kogălniceanu şi în Turnul Croitorilor un ambient de epocă. În realizarea acestui program s-au implicat şase trupe de reconstituire istorică: “Terra Dacica Aeterna”, Virtvs Antiqva”, “Ordinul Dragonului”, “Asociaţia Clujul Medieval”, “Ansamblul Passeggio” şi “Ansamblul Zestrea”. Evenimentul s-a desfăşurat în parteneriat cu Asociaţia Meşterilor Populari Clujeni, Muzeul Etnografic al Transilvaniei, Arhivele Naţionale Cluj, Universitatea Tehnică, Vitrina Advertising, Casa de Cultură a Municipiului Cluj-Napoca, Asociaţia Clujul de Altădată.

Nu fi doar martor la istorie, ci contribuie la modelarea ei! In cadrul THD, ”Balul Epocilor” îți oferă această șansă! Vei dansa împreună cu trupele medievale, vei face poze memorabile cu regi, eroi și dictatori, vei gusta din bucatele epocilor iar experiența de învățare nu se oprește aici.

Concursurile serii îți vor testa abilitățile de dans și interpretare, pregăteste-te!

Tot ce trebuie să faci este să îți pregătești vestimentația de epocă (tu alegi epoca ce ți se potrivește) – e MUSAI și să susții organizarea evenimentului. Vei intra astfel în comunitatea mică, dar în dezvoltare a celor ce prețuiesc trecutul și sunt de acord  cu spusele lui Cicero:  Historia magistra vitae

Evenimentul este organizat de Centrul pentru Dialog European şi Diplomaţie Culturală (DEDiC). Ce / cine este DEDiC?

– Suntem o asociație de tineri entuziaști care percep și exprimă dialogul european mai aproape de fiecare dintre noi iar diplomația culturală ca fiind rezervată tuturor. Mihai, proful de istorie, cu ambiție fără margini și răbdare pe măsură a luat inițiativa și ne-a adus împreună. Andreea, ofiţerul consular şi de protocol din cadrul Ambasadei Republicii Bolivariene Venezuela la Bucureşti s-a alăturat. Adi, expertul în comunicare, a acceptat provocarea. Andrei, bibliofil și cinefil recunoscut, a luat parte la scenariu. Florentina, activistă civică de vremuri și pricepută într-ale managementului de proiect și nu numai, a pus umărul. Călin, pasionat de comunicare interculturală  și entuziast într-ale orientului mijlociu, a acceptat. Ioana, tălmaci priceput și doctor în Relații Internaționale și Studii Europene, a înțeles sensul și s-a alăturat. Vali, cu istorii într-ale ONG-urilor a completat echipa. Radu, pasionat de istorie nu doar ca martor, a dat curs inițiativei. Anamaria, pasionată de istorie dar și de organizarea trupelor de voluntari, și-a adus aportul. Cătălin, cu preocupări într-ale istoriei și bun organizator, a luat parte. Mai multe detalii despre echipă poți să citești AICI.

Contribuția ta va fi direcționată către achiziția de recuzite specifice epocilor, cooptarea unei trupe de teatru care va sigura buna dispoziție, asigurarea sonorizării și pregătirea ospățului.

Pentru cei care îşi doresc să participe la acest eveniment am pregătit 120 de bilete.

Este suficient să ai un costum specific unei perioade istorice şi să ne sprijini în organizarea acestui bal. Suportul tău este crucial pentru derularea evenimentului.

* Concurs

Participă cu propriul constum de epocă şi poţi câştiga unui dintre următoarele distincții:

– Marele Premiu al Balului Epocilor – pentru cel mai corect şi apreciat costum de epocă

– Distincția Antichităţii – pentru costum specific lumii antice

– Distincția „Middle Ages” – pentru costum specific timpurilor medievale

– Distincția „Modern Era” – pentru costum specific lumii moderne

– Distincția „20th Century” – pentru costum specific primei părţi a secolului XX.

Important

Pentru cei care îşi doresc să participe la acest eveniment am pregătit 120 de bilete.

Contactează autorul

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!

SHARE
&
SUBSCRIBE