Descoperă lumea prin Spray Painting

  • Description

„Descoperă lumea prin Spray Painting”este o formă de terapie prin artă, un atelier de dezvoltare personală ce are ca scop o înțelegere mai profundă a copiilor cu dizabilități, a celor care au anumite deficiențe asociate.

Ideea

1531715_682729261795059_1994227757_n

Proiectul artistic este unul inedit, unic în România, fiind mai ales un atelier de dezvoltare personală pentru acești copii, care nu au avut niciodată ocazia să vada cum se pictează cu spray-uri graffiti sau să realizeze astfel de lucrări. Metoda este diferită față de orice altă tehnică de pictură. Arta graffiti nu necesită neapărat talent la desen, dar este foarte importantă cunoașterea tehnicii de lucru.

Ce va fi?

Timp de 4 luni de zile, în perioada iunie – septembrie, se vor desfășura 20 de ateliere de spray painting pentru copii cu dizabilități, în cadrul ONG-urile partenere, precum și în cadrul DGASPC Sector 6 (Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, București).

La ateliere vor participa copii cu diverse dizabilități, copii cu autism, sindromul Down, deficiențe locomotorii, de auz. Aceștia vor învăța cum să picteze cu spray-uri graffiti și își vor da frâu liber imaginației folosind unelte noi pentru operele lor. Iar în luna septembrie, copiii vor avea șansa să își expună lucrările realizate în cadrul unei expoziții deschise publicului larg.

Avem nevoie de voi

fonduri spray paintingAvem nevoie de ajutorul vostru pentru a procura materialele necesare desfășurării acestor ateliere, mai exact spray-urile graffiti, planșe, măști cu protecție FPP2, mănuși, șervețele, etc.

Cu banii strânși, se vor cumpăra toate aceste materiale și se va asigura buna desfășurare a atelierelor până la finalul proiectului.

Ne puteti susține proiectul inedit alegând din dreapta ecranului recompensa cea mai potrivită pentru voi.

Copiii vă vor oferi felicitările făcute și semnate chiar de ei, semne de carte unice, tablouri de diferite dimensiuni ce vor surprinde lumea exact așa cum o văd cei mici.

Cine suntem noi?

Echipa proiectului este formată din Florin Bădiță (trainerul atelierului), Alexandra Marin, Raluca Ioana Nistor, Roxana Ioniche și Cristiana Andreea (Co-Traineri), Tania Cucoreanu (editor video), Raluca Cojocaru (PR eveniment), Oana Bratila.

Florin Bădiță este un mare pasionat de arta graffiti care a susținut numeroase traininguri de Spray-Painting atât pentru adulți, cât și pentru copii.

Până în prezent a susținut peste 20 de ateliere de Spray-Painting atât în cadrul Asociației Incubator 107, cât și în cadrul unor festivaluri precum BestFest, Street Delivery, ONGFest, Volunteer Fest, Roaba de Cultură sau evenimente educaționale precum Săptămâna Europeană a Voluntariatului, Ziua Educației non-formale, Școala Altfel.

„Cu mândrie pot menționa că am instruit și copii de 3 ani și persoane de 70 de ani să realizeze un desen prin tehnica graffiti. Când eram la școală, toate desenele mele erau jalnice. Mi-am zis că nu am talent la desen și asta e… totul până când am ajuns în Letonia, unde am învățat tehnica spray painting. A fost dragoste la prima vedere. În sfârșit puteam desena de plăcere și fără să am talent la desen. Dacă aș fi avut și eu șansa de a picta cu graffiti când eram mic, aș fi crezut că orice este posibil”, spune Florin, trainerul atelierelor.

Toți susținătorii proiectului vor fi informați cu privire la derularea campaniei și a proiectului, atât pe platforma www.potsieu.ro, cât și pe pagina de Facebook a proiectului Spray Painting Romania.

Pentru informații suplimentare sau de clarificări, ne poți scrie la spraypaintingromania@gmail.com.

Pictura avansata natura

Pictura avansata natura 3Pictura simpla natura 2

Despre INCUBATOR107

incubator107 este locul în care oricine poate învăța pe oricine orice. Vrem să îi încurajăm pe oameni să descopere pasiunile și să își urmeze vocația, fără să uite desigur să împărtășească cu ceilalți tot ce au descoperit! incubator107 este un proiect al asociației culturale Macaz. Așteptăm propuneri de ateliere inedite, personale și cu suflet din orice domeniu al vieții de-după-birou. Meșterii noștri pot fi pasionați, inițiați sau experți. Funcționăm din donațiile învățăceilor pe care le împărțim în trei – spre meșteri, facturi & materialele pentru ateliere și echipa incubator107.

Fiecare lună începe cu câte o Nocturnă unde experimentăm rând pe rând toate atelierele din luna ce urmează. Invitații noștri vin cu merinde făcute în casă, trec din experiență în experiență și se înscriu la atelierele care i-au convins. La răsărit de soare avem cântare și cafea la oală.

incubator107 a pornit în mansarda unei case în aprilie 2011 și pentru că noi credem că e nevoie de un incubator în fiecare oraș, am pornit caravana prin România. Am găsit în Iași (din aprilie 2012), Cluj (din mai 2012), Timișoara (din iulie 2012), Brașov (din octombrie 2012), Oradea (aprilie 2013), Craiova (din ianuarie 2014) și Sibiu (din martie 2014) echipe descurcărețe care au pornit incubator107 la ei în oraș. Dacă ești din alt oraș și crezi că poți coordona un incubator, cheamă-ne!

Important

Au scris despre campanie: România Pozitivă, Cristian China Birta- Chinezu SprayArt.info, Istraterestra. Multumim!

Contactează autorul

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!

SHARE
&
SUBSCRIBE