Creștem frumos prin artă

  • Description
  • Comments

„Creştem frumos prin artă” este visul a douăzeci de copii talentaţi care vor să ofere celor din jur bucurie. Ei au găsit evadarea dintr-o existenţă „de asfalt şi facebook” prin crearea unor forme de artă. Sunt copii de 11 – 14 ani care luptă în fiecare zi pentru a rămâne în şcoală şi vor să îşi construiască un viitor. Pentru mulţi dintre ei, desenul, dansul, teatrul, muzica sau scrisul sunt forme de terapie autoaplicată. Ei nu vin singuri în faţa voastră ci sprijiniţi de Fundaţia Iosif care le este alături într-un program de prevenire a abandonului şcolar.

Ce ne propunem să facem?

Ce vă propun cei douăzeci de copii care vor să crească prin artă? Să fiţi alături de ei prin donaţii de minimum 2000 RON, sumă care ar fi necesară pentru startul unor ateliere creative organizate. Acestea s-ar desfăşura săptămânal, pe o perioadă de cinci luni şi vor avea trei direcţii:

  • Desen, colaj şi origami;
  • Teatru, muzică şi dans;
  • Scriere creativă.

Cum vom face asta?

Pe parcursul celor cinci luni se va organiza o expoziţie de artă plastică cu vânzare, se vor pune în scenă două piese de teatru şi se va redacta şi tipări (o sută de exemplare) o revistă de proză şi poezie. De asemenea se vor realiza şi comercializa felicitări şi mărţişoare.

Dacă strângem împreună 2000 RON, pe data de 13 decembrie, voluntari talentaţi în domeniile: desen, teatru, dans şi scriere creativă vor organiza primele ateliere. Activităţile se vor desfăşura la sediul Fundaţiei Iosif, într-un spaţiu protejat şi încărcat de magie.

Avem nevoie de sprijinul vostru pentru a cumpăra rechizite şi materiale de lucru, pentru tipărirea revistei copiilor, pentru acoperirea costurilor de organizare a expoziţiei şi a spectacolelor de teatru sau a cheltuielilor pentru acţiuni de vizibilitate: invitaţii, bilete, comunicate de presă, afişe etc. Dacă suma colectată va depăşi 2000 RON, vom putea să organizăm mai multe ateliere şi evenimente.

Despre noi

Fundaţia Iosif este o organizaţie nonguvernamentală cu o experienţă de peste 21 de ani în sprijinirea copiilor aflaţi în dificultate. Rezultate relevante:

  • 30 de proiecte implementate cu succes;
  • Peste 2500 de beneficiari direcţi;
  • Peste 1000000 euro atraşi din comunitare.

20 de copii împreună cu trei voluntari talentaţi, cu Raluca şi Ionela care vor coordona activităţile vă invită să îi susţineţi! Mesajul nostru este „Vreau să cresc prin artă!”

Motivul pentru care mi-am păstrat mereu vie dorinţa de a lucra cu aceşti copii a fost acela că niciodată nu am ieşit în pierdere din relaţia cu ei. – Ionela Acsinte, Asistent social

În fiecare zi învăţ ceva nou şi minunat de la zeci de copii speciali. Mă simt privilegiată când mă numesc prietena lor, mă simt mândră cu fiecare pas înainte pe care îl facem împreună. – Raluca Vasiliu, Coordonator Fundraising

Ce primești în schimb?

Pentru că ne daţi o şansă şi ne ajutaţi să ne îndeplinim un vis, vă oferim şi cadouri: felicitări, mărţişoare, reviste în format pdf sau print, invitaţii la expoziţie sau la spectacolele de teatru şi chiar posibilitatea de a participa împreună cu noi la un atelier (în Iaşi). Veţi putea afla oricând informaţii cu privire la atelierele şi evenimentele „Creştem frumos prin artă” pentru că vom crea a rubrică special destinată acestei iniţiative pe site-ul: www.fundatiaiosif.ro

Important

20 de copii împreună cu trei voluntari talentaţi, cu Raluca şi Ionela care vor coordona activităţile vă invită să îi susţineţi! Mesajul nostru este „Vreau să cresc prin artă!”

Contactează autorul

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!

SHARE
&
SUBSCRIBE